vineri, 15 noiembrie 2013

Retetele Copilariei - Gogosi


Pentru ca trebuia sa le adaug la colectia Retetele Copilariei si pentru ca au mers atat de bine cu o cana mare cu lapte (inainte de inceperea Postului, desigur!), azi va impartasesc reteta soacrei de gogosi! 
Si nu va mai tin de vorba pentru ca am avut o saptamana foarte incarcata, insa nici pe departe ca cea care urmeaza din pacate... 

Ingrediente:
500 g faina
25 g drojdie proaspata
50 g zahar
150 ml lapte
2 oua
1 lingurita esenta de portocale
50 ml ulei + ulei pentru prajit
zahar pudra 

Modalitate de preparare:
  • Intr-o cana se pun 75 ml de lapte si se adauga drojdia impreuna cu 2 linguri de faina. Se amesteca si se lasa 10 minute (va rezulta maiaua).
  • Restul laptelui impreuna cu zaharul, ouale si 30 ml ulei se pun intr-o craticioara pe foc si se incalzesc (nu se fierb!).
  • Intr-un castron se cerne faina si se face o gaura in mijloc unde se pune maiaua.Se amesteca si se toarna apoi amestecul cu lapte cald.
  • Se framanta aluatul si se adauga uleiul ramas si esenta de portocale (sau orice alta esenta preferati).
  • Se lasa aluatul la crescut pentru o ora.
  • Se intinde apoi aluatul cu sucitorul iar cu ajutorul unei forme rotunde/ pahar se decupeaza cercuri.
  • Se pun la prajit in uleiul incins, avand grija sa intoarceti gogosile astfel incat sa fie prajite pe ambele parti.
  • Se scot pe servetele de hartie si se lasa sa se raceasca.
  • Se pudreaza cu zahar si se pot servi.


Va doresc un weekend minunat!

1 comentarii:

catkitchen spunea...

Ohhhh , ce dor imi este de copilarie !! As da orice sa pot s-o retraiesc !!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena