miercuri, 20 noiembrie 2013

Guguluf cu Dovleac si Bourbon


Propunerea de azi este o prajitura cu o textura usor umeda si extrem de aromata! Si va mai spun ca face parte din categoria acelor prajituri foarte usor de facut. In cazul in care aveti o forma de guguluf/ bundt la indemana, succesul este garantat! 
Daca nu aveti o astfel de forma puteti folosi o forma de tort, forme de chec sau chiar forme pentru briose pentru acesta compozitie. 

Ingrediente:
240 g faina
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita sare
2 lingurite scortisoara
300 g zahar
240 ml ulei
4 oua
240 g piure de dovleac fiert
60 ml whisky bourbon
zahar pudra pentru ornat

Modalitate de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 175 g C. Se unge cu unt forma de guguluf.
  • Intr-un castron, se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si scortisoara.
  • Intr-un castron mai mare, se amesteca zaharul cu uleiul, ouale si piureul de dovleac. 
  • Se adauga bourbonul apoi se pune aluatul in forma.
  • Se coace prajitura timp de 45-50 de minute.
  • Se scoate din cuptor, se lasa 15 minute la racit apoi se scoate din forma si se lasa pe un gratar pana se raceste complet.
  • Se pudreaza cu zahar si se poate servi.

4 comentarii:

Rocsy Ciobanu spunea...

Ti-a iesit asa frumos!

Unknown spunea...

Ce frumos arata!

Cristina spunea...

Este superb si nu ma indoiesc de gustul foarte bun!

Unknown spunea...

Multumesc mult!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena