duminică, 1 decembrie 2013

Fasole cu Ciolan! La Multi Ani, Romania!


La Multi Ani, Romania, La Multi Ani tuturor romanilor! Traditie sau nu de 1 Decembrie (discutabil, mai ales ca suntem in perioada postului Craciunului), fasolea cu ciolan a fost intotdeauna si inca este o mancare pe care bunica o pregateste de ziua nationala. 
Asadar, azi avem reteta bunicii, care pentru mine este incontestabil cea mai buna!  

Ingrediente (pot fi modificate in functie de ce aveti in bucatarie):
500-600 g fasole cu bobul mare
1 ciolan afumat
4 cepe mari tocate marunt
2 ardei grasi tocati marunt
2 morcovi taiati in 3 sau rondele
1 telina taiata in bucati mai maricele
bulion
sare, piper
3-4 foi de dafin
patrunjel

Modalitate de preparare:
  • Fasolea se spala si se lasa la inmuiat peste noapte in apa fierbinte (daca aveti oala de fiert sub presiune,  lucrurile vor fi mult mai simple! ).
  • Se fierbe apoi in 2 ape.
  • Intre timp se taie carnea de pe ciolan si se pune la fiert (se indeparteaza spuma).
  • Se adauga in oala, peste carne, fasolea spalata impreuna cu toate legumele si foile de dafin.
  • Se lasa la fiert iar inainte de final se pune bulionul si se potriveste gustul de sare si piper.
  • La final se presara patrunjel proaspat tocat.

2 comentarii:

Rocsy Ciobanu spunea...

O mare bunatate!

Dohotariu-Avram Alina spunea...

La mulți ani și ție! Mie mi-e frică de oalele sub presiune. Am în țară și le folosesc fără capac :D .

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena