La Multi Ani, Romania, La Multi Ani tuturor romanilor! Traditie sau nu de 1 Decembrie (discutabil, mai ales ca suntem in perioada postului Craciunului), fasolea cu ciolan a fost intotdeauna si inca este o mancare pe care bunica o pregateste de ziua nationala.
Asadar, azi avem reteta bunicii, care pentru mine este incontestabil cea mai buna!
Ingrediente (pot fi modificate in functie de ce aveti in bucatarie):
500-600 g fasole cu bobul mare
1 ciolan afumat
4 cepe mari tocate marunt
2 ardei grasi tocati marunt
2 morcovi taiati in 3 sau rondele
1 telina taiata in bucati mai maricele
bulion
sare, piper
3-4 foi de dafin
patrunjel
Modalitate de preparare:
- Fasolea se spala si se lasa la inmuiat peste noapte in apa fierbinte (daca aveti oala de fiert sub presiune, lucrurile vor fi mult mai simple! ).
- Se fierbe apoi in 2 ape.
- Intre timp se taie carnea de pe ciolan si se pune la fiert (se indeparteaza spuma).
- Se adauga in oala, peste carne, fasolea spalata impreuna cu toate legumele si foile de dafin.
- Se lasa la fiert iar inainte de final se pune bulionul si se potriveste gustul de sare si piper.
- La final se presara patrunjel proaspat tocat.
2 comentarii:
O mare bunatate!
La mulți ani și ție! Mie mi-e frică de oalele sub presiune. Am în țară și le folosesc fără capac :D .
Trimiteți un comentariu