Va doresc sarbatori fericite alaturi de cei dragi voua, sa aveti parte numai de lucruri bune, multa sanatate si impliniri pe toate planurile! Craciun fericit tuturor!
Anul acesta m-am indragostit iremediabil de bucataria greceasca, dupa cum poate ati observat deja. Cu o textura usor umeda, pufoasa si foarte aromata, Yiaourtopita te poate face sa te gandesti la vacanta dar este la fel de potrivita si ca desert pentru sarbatori.
Sa ne auzim cu bine!
Ingrediente:
435 g faina
2 lingurite praf de copt
2 lingurite bicarbonat de sodiu
1 varf cutit de sare
240 g unt nesarat
375 g zahar
2 oua mari + 2 albusuri
490 g iaurt grecesc
1 lingura extract de vanilie
coaja de la 1 lamaie
Modalitate de preparare:
Anul acesta m-am indragostit iremediabil de bucataria greceasca, dupa cum poate ati observat deja. Cu o textura usor umeda, pufoasa si foarte aromata, Yiaourtopita te poate face sa te gandesti la vacanta dar este la fel de potrivita si ca desert pentru sarbatori.
Sa ne auzim cu bine!
Ingrediente:
435 g faina
2 lingurite praf de copt
2 lingurite bicarbonat de sodiu
1 varf cutit de sare
240 g unt nesarat
375 g zahar
2 oua mari + 2 albusuri
490 g iaurt grecesc
1 lingura extract de vanilie
coaja de la 1 lamaie
Modalitate de preparare:
- Incalziti cuptorul la 175 g C.
- Eu am folosit o forma de guguluf/ bundt din silicon dar puteti folosi si o forma de tort mai mare. Ungeti tava cu unt.
- Cerneti intr-un castron faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si amestecati.
- Intr-un alt castron mixati untul la temperatura camerei pentru 5 minute, apoi adaugati treptat zaharul.
- Adaugati pe rand ouale si albusurile si mixati in continuare.
- Folosind mixerul la viteza mica, adaugati cate 2 linguri din amestecul de faina, alternand cu iaurt. Amestecati doar pana ce ingredientele s-au omogenizat, altfel aluatul se va intari.
- Adaugati extractul de vanilie iar la final coaja de lamaie.
- Puneti aluatul in forma pregatita anterior si dati la cuptor pentru cca 1 ora sau pana ce o scobitoare introdusa in prajitura iese curata iar prajitura a capatat o nuanta aurie.
- Scoateti tava din cuptor, lasati-o 10 minute apoi scoateti prajitura pe un gratar sa se raceasca.
Reteta poate fi accesata si pe site-ul iCook.
6 comentarii:
foarte interesanta reteta si se face repede.
Craciun fericit si la multi ani!
Craciun Fericit si multe clipe magice !!
Sarbatori fericite si pline de voie buna alaturi de cei dragi!
Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!
La multi ani si un An Nou numai cu bucurii sa ai! Pupici!
Draga mea, iti doresc ca noul an sa iti aduca numai bucrii si macar una din dorintele tale sa se implinesaca! Te pup cu drag!!!
Trimiteți un comentariu