duminică, 12 ianuarie 2014

Beghrir - Clatite Marocane


Daca s-a intamplat sa va saturati de traditionalele noastre Clatite, va propun sa incercati varianta marocana - se numesc Beghrir sau clatite cu o mie de gaurele. Sunt delicioase atat calde cat si reci, in varianta dulce sau sarata, la micul dejun sau la pranz, pufoase si simplu de preparat! Interesant este ca se fac cu drojdie si gris iar in timpul coacerii se formeaza foarte multe gaurele pe suprafata clatitei.
Trimit clatitele la Corina/ Pofta vine gatind! pentru provocarea Dulce Romanie!

Cana folosita pentru ingrediente are 240 ml.

Ingrediente:
1 ½ cani gris
¾ cani faina alba de grau
½ lingurita sare
1 lingurita zahar
2 lingurite praf de copt
3 cani + 2 linguri de apa calduta
1 plic drojdie uscata Dr. Oetker

Modalitate de preparare:
  • Se pune apa cu drojdia in blender si se amesteca la viteza mica.
  • Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate, se adauga in blender si se mixeaza aproximativ 1 minut (se poate folosi si mixerul/ telul).
  • Aluatul format se pune intr-un castron acoperit cu folie alimentara sa stea la dospit in jur de 1 ora.
  • Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se toarna un polonic din aluat in centrul tigaii. Aluatul se va intinde singur sub forma de cerc. NU se rasuceste tigaia ca la clatitele obisnuite si NU se coc decat pe o parte.
  • Pe masura ce clatita se coace, aceasta va forma pe suprafata foarte multe gaurele. Dupa 2-3 minute, cand pe suprafata clatitei nu mai apare aluat necopt, clatita este gata.
  • Clatitele coapte se aseaza pe un prosop de bucatarie intr-un singur strat pana se racesc, pentru a nu se lipi intre ele.
Le puteti servi in varianta sarata cu crema de branza, ciuperci sau orice altceva va place sau in varianta dulce cu dulceata, crema de vanilie/ ciocolata, etc.
Pofta buna!

10 comentarii:

Corina Ureche spunea...

Ce reteta interesanta,sigur o voi incerca!
Si multumesc pentru participare :*

Anca Bunea spunea...

Si eu pentru provocare, Corina! Pup!

Edith spunea...

Ce frumoase sunt! Cred ca si tare bune :)

Anca Bunea spunea...

Multumesc mult de tot, Edith! Sunt bune :)

Paula Gafitescu spunea...

Ce reteta interesanta, merita sa o incerc pentru ca imi plac clatitele in fel si chip :)

dia_diana58 spunea...

Imi doresc niste clatite inca de la inceputul anului , aceasta reteta mi se pare cea mai provocatoare , asa c-o voi incerca ... ms frumos

Timea spunea...

Buna idee!

Cristina spunea...

Senzational arata! Poate le incerc in week-end!

Anca spunea...

Vreau sa le incerc chiar azi, arata foarte bine. Nu au oua, nu?Multumesc!

simplu si bun spunea...

Arata de nota 10+, trebuie sa fie tare bune, cum drojdia nu mai exista pe lista mea de ingrediente de ceva vreme, neaparat o sa incerc o adaptare cu maia!
Cu drag, Daiana

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena