joi, 9 ianuarie 2014

Retetele Copilariei - Clatite


Retetele Copilariei - Clatite simple. Ce pot sa spun este ca aceasta compozitie poate fi adaptata in functie de preferinte, fiind un preparat cu adevarat versatil: daca vreti clatite cu umplutura sarata (branza cu verdeata, ciuperci sau pui), renuntati la zahar si coaja de citrice, la fel cum puteti inlocui apa minerala cu suc de portocale, de exemplu. Iar daca nu va place coaja de citrice, puteti folosi esente de orice fel, zahar vanilat sau chiar ghimbir ras/ pudra.
Eu le-am umplut cu dulceata de portocale si ghimbir care este categoric in topul preferintelor.
Clatitele mele merg la Corina/ Pofta vine gatind! pentru participarea la provocarea Dulce Romanie de luna aceasta.

Ingrediente:
3 oua
300 g faina simpla
300 ml lapte
300 ml apa minerala
2 linguri zahar
3 linguri unt topit si racit
1 praf sare
coaja rasa de lamaie/ portocala/ zahar vanilat/ esente/ ghimbir
ulei pentru prajit

Modalitate de preparare:
  • Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare.
  • Se adauga faina si zaharul si se mixeaza in continuare.
  • Se adauga treptat laptele (l-am folosit la temperatura camerei), apa minerala si untul topit.
  • La final se aromatizeaza dupa preferinta cu coaja de citrice/ esente, etc.
  • Intr-o tigaie unsa cu putin ulei se toarna un polonic din compozitia de mai sus si se intinde uniform in tigaie.
  • Dupa ce clatita s-a copt, se intoarce cu ajutorul unei palete si se lasa la copt inca putin.
  • Se scoate clatita pe o farfurie si se continua cu restul compozitiei.
  • Se pot umple cu gem/ dulceata, crema de ciocolata/ vanilie, branza cu stafide, miere sau orice va place.
Cantitatea de lichid poate varia in functie de cum preferati sa fie clatitele, mai subtiri sau mai groase. Trebuie sa mai tineti cont si de faptul ca pe masura ce incepeti sa coaceti clatitele aluatul se mai ingroasa asa ca il mai puteti subtia cu putin lichid din cand in cand.


Iar pentru varianta de post, scoateti din ingrediente oul si untul si inlocuiti laptele cu aceeasi cantitate de apa minerala/ suc. 
Sa aveti pofta!

5 comentarii:

Rocsy Ciobanu spunea...

Clatitele sunt un desert al copilariei si de cate ori le fac le servesc cu placere!

Mimmi spunea...

La multi ani !
Te astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/

gaby_d spunea...

Ce prezentare frumoasa!

Anca Bunea spunea...

La multi ani, Mimmi si multumesc mult, Gabi!

Cristina spunea...

Prezentarea este de nota 10+!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena