joi, 20 februarie 2014

Supa-Crema de Linte


Supa-crema de linte - poate pentru ca s-a intors frigul si maine este vineri (zi de post). 



Ingrediente:
100 g linte rosie
1 ceapa
2 catei usturoi
3 linguri paste de tomate
1 varf cutit turmeric/ curcuma
1 varf cutit chimion macinat
1 conserva morcovi tineri
2 linguri ulei
sare
Modalitate de preparare:
  • Se curata ceapa, se spala si se toaca apoi se caleste in ulei. 
  • Se adauga cateii de usturoi curatati si pisati.
  • Se adauga pasta de tomate impreuna cu condimentele.
  • Lintea se spala, se scurge si se adauga peste restul ingredientelor impreuna cu 3 cani de apa.
  • Se fierbe 20 de minute iar cu cateva minute inainte se adauga morcovii (conserva de morcovi tineri se poate inlocui cu 2 morcovi proaspeti insa in acest caz morcovii taiati cubulete se pun la fiert odata cu lintea).
  • Cu ajutorul unui blender/ robot de bucatarie se paseaza supa, se sareaza dupa gust si se poate servi (eu am presarat frunze de coriandru deasupra).
Gasiti aceasta reteta si pe iCook.
Un sfarsit de saptamana insorit va doresc!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena