marți, 6 mai 2014

Tort "Catifea Rosie"


O reteta facuta cu un si jumatate in urma si pe care nu am reusit sa o postez pana in momentul de fata. 
Va doresc o saptamana frumoasa!

Ingrediente 2 tavi 24 cm:
Blaturi:
300 g faina
1 lingurita sare
450 g zahar
270 g unt
3 oua
1,5 lingura cacao
2 linguri colorant gel rosu
290 g kefir
1 lingurita esenta de portocale
1/2 lingurita bicarbonat 
1,5 lingura otet
Crema:
270 g unt
540 g crema de branza
100 g ciocolata alba
120 g zahar pudra
Decor:
4 capsuni
6 linguri ciocolata alba topita
2 linguri ciocolata neagra topita

Modalitate de preparare:

  • Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
  • Se amesteca colorantul cu 2 linguri de kefir si cacao pana se obtine o pasta.
  • Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul.
  • Se adauga pe rand ouale, mixand dupa fiecare.
  • Faina se amesteca cu sarea si se cerne.
  • Compozitiei cu oua se adauga alternativ faina si kefirul ramas iar la final esenta de portocale (sau orice alta esenta va place).
  • Se incorporeaza amestecul de colorant si kefir.
  • Se stinge bicarbonatul in otet si se adauga, amestecand bine compozitia rezultata.
  • Se ung cu unt si se tapeteaza cu faina 2 tavi cu fundul detasabil, se imparte compozitia in doua parti egale si se pune in cele doua tavi (daca nu aveti la dispozitie 2 tavi, puteti coace pe rand blaturile).
  • Se dau tavile la cuptor pentru cca 40 de minute (puteti face testul cu scobitoarea pentru o mai mare siguranta).
  • Se lasa blaturile la racit apoi se taie fiecare blat in 2, rezultand 4 bucati.
  • Pentru prepararea cremei, se topeste ciocolata la bain-marie si se lasa la racit.
  • Se mixeaza untul cu crema de branza la temperatura camerei, se incorporeaza ciocolata topita si apoi zaharul pudra.
  • Pentru asamblare, se pune pe platou primul blat, se adauga crema apoi se continua cu restul de blaturi, ultimul strat fiind de crema cu care se orneaza inclusiv marginile.
  • Pentru ornare, capsunile se trag prin ciocolata alba apoi se fac dungi de ciocolata neagra cu ajutorul unei lingurite. 
Puteti gasi reteta si pe iCook.

7 comentarii:

Rocsy Ciobanu spunea...

Wawww ce frumusete!Bravo!

Kochen mit Diana spunea...

f bun tortul...il recomand

Cristina spunea...

Superb!!!

Anonim spunea...

Ce colorant ai folosit?

Anca B. spunea...

Christmas Red de la Wilton, o poza gasiti aici: http://myclassiccuisine.blogspot.ro/2013/02/red-velvet-cake.html

Anonim spunea...

Multumesc frumos!Un An Nou bun!

Anca B. spunea...

Multumesc, la fel va doresc si eu!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena