sâmbătă, 13 decembrie 2014

Briose pentru Sarbatori


Incepem cu pasi timizi pregatirile pentru sarbatori. Anul acesta Craciunul va fi unul special pentru noi si sper ca incepand de acum sarbatorile sa aiba o cu totul alta semnificatie.
Daca anul trecut am sarbatorit cu prajituri grecesti (Melomakarona, Yiaourtopita, Vasilopita), anul acesta mi-am propus sa incerc retete traditionale, care sa-mi aminteasca oarecum de copilarie: cozonac traditional, turta dulce, biscuiti…lucruri simple.
In urma cu cateva zile am participat la un targ cu vanzare de produse homemade/ handmade pentru ajutorarea unor copii mai putin norocosi. Cu aceasta ocazie mi-am luat inima in dinti si am incercat sa lucrez cu pasta de zahar. Din poze puteti observa ca nu am facut nimic complicat, insa cu putina rabdare am realizat cele mai frumoase briose de pana acum. Acesta este si motivul pentru care am ales sa postez in cele din urma aceste poze, ele nu au fost facute in scopul de a fi postate pe blog  insa mi-am dat seama ca v-ar putea da o idee pentru sarbatori.

Sub nicio forma nu-mi doresc sa starnesc o dezbatere avand ca si subiect daca este sau nu sanatos  decorul din pasta de zahar, ca atare fiecare este liber sa decida daca il va folosi sau nu pentru ornare.
Cu pasta de zahar puteti decora orice fel de briose, indiferent de ingredientele folosite.
Eu de exemplu am decorat briosele cu cappuccino cu fulgi de zapada din pasta de zahar si briosele de post cu mere si scortisoara cu cate un mar din pasta de zahar.
Pasta de zahar am cumparat-o gata facuta, am framantat-o putin si am intins-o cu sucitorul apoi am decupat-o folosind forme din plastic.

Tot pentru niste briose mai speciale, am pregatit reteta de Muffins cu fructe de padure si am pus compozitia in hartiutele speciale numai pana la jumatate, astfel incat sa nu creasca prea mult. Am renuntat la topping si am topit ciocolata alba cu putin unt si frisca lichida la bain-marie apoi am turnat-o peste briose pana la marginea hartiutelor. Dupa ce ciocolata s-a racit, am ornat cu cateva coacaze.

Inca o idee care mi-a venit din pacate abia dupa finalizarea targului la care am participat (datorita numarului foarte mare de briose pe care a trebuit sa le pregatesc) – mi-am luat o tava de 24 de mini-briose care se poate dovedi extrem de practica in cazul in care aveti multi invitati. In loc de 12 briose mari, am facut 34 mini-briose ;).

Tot la capitolul idei pentru masa de sarbatori, am pregatit pentru voi o reteta de Muschiulet de porc umplut pe care o puteti accesa intrand pe linkul cu numele retetei.


Acestea au fost doar cateva idei pe care le puteti folosi pentru a va impresiona musafirii de sarbatori sau cu orice alta ocazie. Sper sa va fie de folos iar daca aveti orice fel de intrebari imi puteti lasa un mesaj, va voi raspunde cat pot de repede.

Pana atunci va doresc spor la gatit si un weekend plin de soare!

4 comentarii:

Dohotariu-Avram Alina spunea...

De admirat gestul tău de umanitate, Anca! Cât despre pasta de zahăr, deserturile arată spectaculos cu ea!

Anca B. spunea...

Multumesc, Alina! Am decorat cam 2 ore :) dar a fost un experiment foarte dragut.

simonacallas spunea...

Felicitari pentru gest si pentru minunatiile de briose!

Anca B. spunea...

Multumesc frumos, Simona!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena