vineri, 5 decembrie 2014

Prajitura cu Ananas


Sun Food aniverseaza 8 ani de activitate, motiv pentru care am ales sa particip la concursul #8aniSunFood organizat impreuna cu Diva in bucatarie, sarbatorind impreuna si urandu-le cat mai multi ani de activitate.
Despre produsele Sun Food trebuie sa stiti ca nu sunt modificate genetic si pot fi incluse fara nicio grija atat in alimentatia adultilor cat si a copiilor. Acest lucru este posibil datorita concentratiei scazute de zahar sau sare. De exemplu, rosiile decojite Sun Food au 0% adaos de apa iar ananasul contine doar 5,4% zahar, in timp ce majoritatea brandurilor existente pe piata au in medie 16% zahar(sursa informatiilorwww.sunfood.ro).
Pentru reteta de azi am ales sa folosesc ananasul intr-o prajitura delicioasa cu textura usor umeda.

Ingrediente:
2 cani mix de fructe uscate
1/3 cana coniac
185 g unt la temperature camerei
1/2 cana zahar brun
3 oua
3/4 cana bucati de ananas Sun Food, scurse si tocate marunt
2 cani faina pentru prajituri
1/3 cana lapte
Glazura:
sucul din conserva de ananas Sun Food
4 linguri zahar pudra

Modalitate de preparare:
  • Fructele uscate se pun intr-un bol cu capac, se adauga coniacul si se cateva ore.
  • Se incalzeste cuptorul la 160 g C si se unge cu unt tava de prajituri (poate fi si o tava de tort cu diametrul de 20-22 cm).
  • Se mixeaza untul cu zaharul apoi se adauga pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare.
  • Se adauga apoi alternativ faina si laptele, mixand pana ce toate ingredientele sunt bine incorporate.
  • La final se adauga fructele uscate scurse si ananasul tocat marunt, amestecand usor cu o spatula.
  • Se toarna compozitia in tava, se introduce la cuptor si se coace prajitura pentru aproximativ 2 ore pana ce trece testul scobitorii.
  • Pentru glazura, se amesteca sucul de ananas cu zaharul pudra si se toarna peste prajitura racita.

Weekend placut tuturor!

1 comentarii:

coco spunea...

arata bineee!!!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena