joi, 1 ianuarie 2015

Budinca de Cozonac


La multi ani!!! Pentru ca nu am reusit nici azi sa stau departe de mica bucatarie si am vrut neaparat sa impartasesc rapid cu voi aceasta reteta (respectiv cat mai aveti cozonac prin casa!), iata-ma la datorie! 
Budinca de cozonac este un desert foarte simplu de realizat si totodata unul extrem de usor. Iar daca nu ati terminat cozonacul de la Craciun va rog eu mult sa nu-l aruncati, chiar daca poate s-a intarit putin! Incercati reteta de budinca si poate veti deveni fani ai acestui desert, asa cum mi s-a intamplat mie azi! Iar daca nu mai aveti cozonac (aceasta fiind si partea cea mai interesanta!), aflati ca puteti face budinca si cu paine! 


Ingrediente:
250 g cozonac/ paine, taiat/a in cubulete (poate fi mai vechi/e)
putin unt pentru uns tava
50 g chipsuri de ciocolata (daca aveti cozonac cu cacao si rahat puteti renunta la ele)/ 100 g chipsuri de ciocolata (daca folositi paine)
3 oua
30 g (pentru cozonac)/ 40 g (pentru paine) zahar brun (poate fi si alb) + 4 lingurite
125 ml smantana
500 ml lapte
3 linguri lichior/ whisky sau 1 lingurita esenta de vanilie

Modalitate de preparare:
  • Daca folositi cozonac/ paine mai proaspat/a, lasati cubuletele sa se usuce putin intr-o tava sau pe un gratar.
  • Se incalzeste cuptorul la 170 g C.
  • Se unge cu unt o forma/ un vas de yena (al meu are 26 cm diametrul).
  • Se repartizeaza in vas bucatelele de cozonac/ paine si apoi chipsurile de ciocolata.
  • Se bat ouale, zaharul, smantana si laptele.
  • Se toarna amestecul in vas peste cubuletele de cozonac/ paine si se lasa 20 de minute pentru ca bucatelele sa absoarba lichidul.
  • Se presara apoi cele 4 linguri de zahar si se da vasul la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, pana ce budinca se rumeneste frumos.
  • Se serveste usor calduta.

Nu stiu despre voi, dar eu, daca as putea, as manca zilnic budinca de cozonac! Este foarte pufoasa si aromata! In plus, exista avantajul de a salva cozonacul/ painea usor invechite!

O seara frumoasa!

1 comentarii:

Dohotariu-Avram Alina spunea...

La multi ani, Anca!Cu paine am facut si eu de cateva ori!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena