vineri, 20 februarie 2015

Quiche cu Mazare si Brie


Zilele trecute am primit de la prietenii de la Bonduelle noile legume Bonduelle Vapeur. Ele sunt deja pregatite la abur apoi congelate iar noua nu ne ramane decat sa le gatim pentru fix 3 minute.

Mazarea s-a potrivit perfect in aceasta reteta pe care v-o recomand.

Ingrediente tava 18 cm:
1 foaie aluat fraged, decongelat partial
25 g unt
2 cepe rosii medii, taiate in jumatate apoi in felii subtiri
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 cana mazare congelata
2 linguri patrunjel proaspat tocat
125 g branza Brie, taiata in felii subtiri
8 oua
1/2 cana smantana
sare, piper


 Modalitate de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se unge cu unt o forma rotunda de 18-20 cm diametru.
  • Se pune aluatul in forma, decupand mai intai un cerc de diametrul tavii apoi fasii pentru partile laterale.
  • Se topeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul. Se amesteca ocazional, timp de 10 minute sau pana cand ceapa s-a inmuiat. Se adauga mazarea si patrunjelul si se mai lasa 3 minute pe foc. Se condimenteaza cu sare si piper.
  • Se pune jumatate din amestecul din tigaie in tava. Se aseaza jumatate din feliile de branza Brie. Se aseaza apoi restul de amestec din tigaie si restul de branza Brie. 
  • Se mixeaza ouale cu smantana iar amestecul se toarna in tava.
  • Se coace timp de aproximativ 60 minute sau pana ce suprafata devine aurie.

Weekend insorit!

1 comentarii:

Cristina spunea...

Pur si simplu minunata!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena