miercuri, 25 februarie 2015

Tort de Morcovi cu Crema de Branza Luca


Luca implineste 2 anisori iar eu sunt foarte mandra ca am un finut atat de frumusel si cuminte! 
Tortul imbracat in pasta de zahar (cel de-al treilea) are la interior blat de morcovi si nuca si muuulta de crema de branza. Datorita diametrului mic (18 cm) nu am reusit sa-mi duc la indeplinire planul de a trasa terenul de fotbal asa ca intr-un final decorul a fost destul de simplu.

Tortul a cantarit 2,300 kg iar mingea de fotbal si cei 2 fotbalisti (facuti din zahar) au fost cumparate. 

Ingrediente forma 18 cm:
Blat:
295 g morcovi rasi fin
150 g zahar
350 g faina
6,5 g praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
1 lingurita rasa scortisoara
1/2 lingurita rasa nucsoara
65 g nuci macinate
65 ml iaurt 
2 oua
130 ml ulei 
65 ml lapte
coaja rasa de la 1 portocala

Crema de branza:
200 gr unt la temperatura camerei
150 gr zahar pudra
500 gr crema de branza
1 lingurita extract de vanilie

Crema de unt:
175 g unt 82%
100 g zahar pudra

pasta de zahar pentru decor

Modalitate de preparare:
  • Pentru blat se amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nucsoara.
  • Intr-un alt bol se mixeaza ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul, laptele si iaurtul. Se incorporeaza morcovii rasi si coaja de portocala, amestecand usor.
  • La final se incorporeaza incet amestecul de faina, avand grija sa nu ramana cocoloase si apoi nuca.
  • Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.
  • Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort cu diametrul de 18-20 cm si se toarna compozitia.
  • Se da tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora (atentie, cand faceti testul cu scobitoarea este bine sa tineti cont de faptul ca blatul trebuie sa fie usor umed datorita morcovului).
  • Intre timp, se pregateste crema de branza, mixand untul cu zaharul apoi incorporand si crema de branza si la final vanilia.
  • Crema va sta la frigider pana ce blatul este complet racit.
  • Dupa ce blatul s-a racit, se taie pe orizontala in 3 parti egale.
  • Se imparte crema in 2 si se aseaza intre blaturi.
  • Pentru crema de unt se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul. Se tine la frigider aproximativ 15-20 de minute apoi se acopera tortul (eu am acoperit cu un strat foarte subtire, suficient cat sa se prinda pasta de zahar si in acelasi timp sa nu devina tortul gretos).
  • Se da tortul la frigider minim 2 ore apoi se poate decora cu pasta de zahar.
  • Pasta de zahar se framanta pe o planseta presarata cu zahar pudra (cel mai fin pe care il gasiti, in caz contrar veti observa particule pe pasta de zahar). 
  • Se intinde pasta de zahar si se imbraca tortul apoi se taie surplusul. Eu am framantat si intins 1 kg dar dupa imbracarea tortului a ramas cam jumatate din cantitate.
  • Din pasta de zahar alba am decupat banda si cateva cerculete iar din cea rosie literele si alte cerculete pe care le-am lipit (dupa ce le-am tinut aproximativ 10 minute la frigider pentru a se intari).
  • La final am lipit cei doi fotbalisti (nu am pus mai multi pentru ca tortul ar fi fost prea incarcat).
  • Am presat putin intr-un colt si am lipit si mingea de fotbal.


O zi frumoasa!

3 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

Cat de frumos arata!! Felicitari Anca!

Anca B. spunea...

Multumesc mult, Paula!

Anonim spunea...

NU EXAGEREZ DELOC ESTE O OPERA DE ARTA!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena