Luca implineste 2 anisori iar eu sunt foarte mandra ca am un finut atat de frumusel si cuminte!
Tortul imbracat in pasta de zahar (cel de-al treilea) are la interior blat de morcovi si nuca si muuulta de crema de branza. Datorita diametrului mic (18 cm) nu am reusit sa-mi duc la indeplinire planul de a trasa terenul de fotbal asa ca intr-un final decorul a fost destul de simplu.
Tortul a cantarit 2,300 kg iar mingea de fotbal si cei 2 fotbalisti (facuti din zahar) au fost cumparate.
Ingrediente forma 18 cm:
Blat:
295 g morcovi rasi fin
150 g zahar
350 g faina
6,5 g praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
1 lingurita rasa scortisoara
1/2 lingurita rasa nucsoara
65 g nuci macinate
65 ml iaurt
2 oua
130 ml ulei
65 ml lapte
coaja rasa de la 1 portocala
coaja rasa de la 1 portocala
Crema de branza:
200 gr unt la temperatura camerei
150 gr zahar pudra
500 gr crema de branza
1 lingurita extract de vanilie
Crema de unt:
175 g unt 82%
100 g zahar pudra
pasta de zahar pentru decor
Modalitate de preparare:
- Pentru blat se amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nucsoara.
- Intr-un alt bol se mixeaza ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul, laptele si iaurtul. Se incorporeaza morcovii rasi si coaja de portocala, amestecand usor.
- La final se incorporeaza incet amestecul de faina, avand grija sa nu ramana cocoloase si apoi nuca.
- Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.
- Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort cu diametrul de 18-20 cm si se toarna compozitia.
- Se da tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora (atentie, cand faceti testul cu scobitoarea este bine sa tineti cont de faptul ca blatul trebuie sa fie usor umed datorita morcovului).
- Intre timp, se pregateste crema de branza, mixand untul cu zaharul apoi incorporand si crema de branza si la final vanilia.
- Crema va sta la frigider pana ce blatul este complet racit.
- Dupa ce blatul s-a racit, se taie pe orizontala in 3 parti egale.
- Se imparte crema in 2 si se aseaza intre blaturi.
- Pentru crema de unt se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul. Se tine la frigider aproximativ 15-20 de minute apoi se acopera tortul (eu am acoperit cu un strat foarte subtire, suficient cat sa se prinda pasta de zahar si in acelasi timp sa nu devina tortul gretos).
- Se da tortul la frigider minim 2 ore apoi se poate decora cu pasta de zahar.
- Pasta de zahar se framanta pe o planseta presarata cu zahar pudra (cel mai fin pe care il gasiti, in caz contrar veti observa particule pe pasta de zahar).
- Se intinde pasta de zahar si se imbraca tortul apoi se taie surplusul. Eu am framantat si intins 1 kg dar dupa imbracarea tortului a ramas cam jumatate din cantitate.
- Din pasta de zahar alba am decupat banda si cateva cerculete iar din cea rosie literele si alte cerculete pe care le-am lipit (dupa ce le-am tinut aproximativ 10 minute la frigider pentru a se intari).
- La final am lipit cei doi fotbalisti (nu am pus mai multi pentru ca tortul ar fi fost prea incarcat).
- Am presat putin intr-un colt si am lipit si mingea de fotbal.
O zi frumoasa!
3 comentarii:
Cat de frumos arata!! Felicitari Anca!
Multumesc mult, Paula!
NU EXAGEREZ DELOC ESTE O OPERA DE ARTA!
Trimiteți un comentariu