duminică, 6 decembrie 2015

Prajitura cu Gem si un mic concurs!


Bine v-am regasit! Dupa o absenta destul de lunga, revin cu o prajitura cu gem si un concurs care va asteapta pe pagina de facebook, asadar ne vedem acolo pana pe data de 13 decembrie. Aveti ocazia sa castigati 5 sortimente de gem sanatos, fara zahar, de la St. Dalfour! 

Pentru prajitura (foarte buna de servit la cafea), simpla cum v-am obisnuit, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 cana unt, moale
2 cani zahar
3 oua
1 cana smantana
1 lungurita esenta de vanilie
2 cani faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
1 borcan de gem

Eu am folosit gemul de capsuni St. Dalfour care este absolut minunat. 


Modalitate de preparare:
  • Intr-un castron mare se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. 
  • Se adauga pe rand, mixand dupa fiecare, ouale, smantana si esenta.
  • Separat, se combina faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
  • Se adauga la mixtura cremoasa si se amesteca bine.
  • Se intinde jumatate din aluat intr-o tava cu gaura in mijloc (forma de guguluf), unsa cu putin unt.
  • Se pune gemul apoi cealalta jumatate din compozitie.
  • Se coace prajitura in cuptorul preincalzit la 175 gr C pentru aproximativ 1 ora sau pana cand o scobitoare infipta in aluat iese curata.


O zi frumoasa!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena