luni, 22 februarie 2016

Tarta de ciocolata #glutenfree


Promit ca este cea mai simpla reteta de tarta cu succes garantat! Crusta se coace in 10 minute si cam asta este tot ce se intampla in cuptor. Reteta nu contine gluten. 


Ingrediente tava 24 cm:
Crusta:
44 g cocos ras 
210 g faina de migdale
33 g ulei de cocos 
1/4 lingurita sare
33 g sirop de agave 

  • Se preincalzeste cuptorul la 170 g C.
  • Se amesteca in blender faina de migdale si cocosul, se adauga uleiul de cocos, sarea si siropul de artar si se mixeaza.
  • Se pune amestecul in tava si se preseaza cu ajutorul unei linguri.
  • Se da tava la cuptor pentru 10 minute pana ce crusta devine aurie (verificati cam dupa 7 minute)
  • Se lasa la racit in tava.
Crema:
265 ml lapte de cocos, 
310 g ciocolata amaruie (am folosit 75%)
  • Se pune laptele de cocos intr-o cratita, pe foc iar cand incepe sa fiarba se ia de pe foc, se toarna intr-un vas, peste ciocolata maruntita.
  • Se lasa 1 minut apoi se mixeaza cu mixerul pentru a se omogeniza foarte bine ingredientele.
  • Se toarna crema peste crusta.
Topping:
45 g fulgi mari de cocos 
60 g nuci de macadamia 
20 g fulgi de migdale 
  • Se pun ingredientele pentru topping intr-o tava, pe hartie de copt si se tin la cuptor aproximativ 3 minute.
  • Se aseaza peste crema si se lasa la racit.
Inainte de servire recomand sa tineti tarta o ora la frigider.


Sper ca v-am convins ca este un desert extrem de usor de realizat.


Adaptarea retetei: Gourmandeinthekitchen

1 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte buna,am gustat.

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena