sâmbătă, 5 martie 2016

Chocolate Mud Cake #glutenfree


Este o prajitura cremoasa cu pere si ciocolata. Ok, decorata cu migdale si capsuni insa cat se poate de simplu de realizat. Categoric pentru iubitorii de ciocolata. Fara gluten dar la fel de simplu se face si cu faina obisnuita. Promit! Este la fel de buna calda sau rece insa efectul de lava cake il veti observa cand prajitura este calda.


Ingrediente tava 20x30 cm:
200 g unt
250 g zahar
4 oua
75 g faina (am folosit Mix it! de la Dr. Schar) 
50 g cacao
230 g jumatati de pere scurse din compot
100 g ciocolata neagra, tocata grosier
20 g fulgi de migdale
Modalitate de preparare:

  • Se incalzeste cuptorul la 180-190 g C.
  • Se unge cu unt forma.
  • Se pune untul intr-o cratita si se topeste la foc mic.
  • Se ia de pe foc, se adauga zaharul si se omogenizeaza cu o lingura de lemn.
  • Intr-un bol, se mixeaza ouale. 
  • Se adauga peste oua amestecul de unt si zahar, omogenizand.
  • Se amesteca faina cu cacao si se adauga in compozitia de mai sus pana se obtine o compozitie uniforma.
  • Se transfera compozitia in tava si se aseaza perele deasupra.
  • Se distribuie ciocolata deasupra aluatului apoi fulgii de migdale.
  • Se coace prajitura cca 30 de minute in cuptor. Nu o lasati sa se coaca foarte mult deoarece aluatul va deveni pufos la interior si nu cremos. 


Pofta buna!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena