sâmbătă, 27 februarie 2016

Prajitura Rasturnata cu Portocale Rosii


S-a intamplat ca ieri sa gasesc portocale rosii. Nu au ele chiar culoarea specifica dar au fost foarte bune. Personal, mi se pare ca nicio aroma/ parfum de fruct nu se compara cu portocala. Ne-a luat aproximativ 10 minute sa mancam prajitura (tava de 20 diametru) deci nu va mai povestesc decat reteta :)

Ingrediente:
2 linguri unt
50 g zahar
1 portocala (de orice fel)
180 g faina
115 g malai
1 si 1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
150 g zahar
120 g iaurt grecesc
100 g ulei
3 oua
1 lingurita esenta vanilie
1 lingura zeama de portocala

Modalitate de preparare:
  • Incalziti cuptorul la 180 g C.
  • Ungeti cu unt o tava de aproximativ 20 cm (daca folositi tava cu fund detasabil, puneti sub gratarul cuptorului pe care urmeaza sa puneti tava o alta tava cu folie de aluminiu, va picura unt)
  • Intr-o cratita, topiti untul si adaugati cele 50 g de zahar, amestecand pana ce zaharul se topeste.
  • Turnati amestecul in tava pregatita.
  • Taiati felii de portocala subtiri si asezati-le pe fundul tavii, peste amestecul pus anterior.
  • Intr-un castron, amestecati faina, malaiul, praful de copt si sarea.
  • Intr-un bol, mixati uleiul, iaurtul si zaharul.
  • Adaugati cate un ou, pe rand, si mixati dupa fiecare apoi adaugati vanilia si sucul de portocala.
  • Adaugati amestecul de faina si malai si mixati doar pana la omogenizarea ingredientelor.
  • Turnati apoi in tava, peste portocale si introduceti tava in cuptor.
  • Coaceti pentru aproximativ 50 de minute apoi faceti testul scobitorii. Daca prajitura nu este coapta, mai lasati-o cateva minute. 
  • Scoateti tava din cuptor, lasati prajitura sa se raceasca 15 minute apoi rasturnati-o pe un platou.
  • Taiati-o dupa ce s-a racit complet.



 Weekend placut!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena