duminică, 9 decembrie 2012

Applesauce Cake

...sau Prajitura cu Piure de Mere! O reteta foarte veche, simpla dar o prajitura pufoasa si suficient de aromata incat sa va incante in perioada sarbatorilor! Este prajitura perfecta pentru serile de iarna, un deliciu in toata regula!

Ingrediente:
240 g faina 
1 lingurita bicarbonat
½ lingurita praf de copt
½ lingurita praf de scortisoara
½ lingurita praf de cuisoare
120 ml ulei
200 g zahar brun
240 g piure de mere
1 ou
Optional 100 g stafide/ 6 nuci maruntite

Intr-un bol amestecati faina, bicarbonatul, praful de copt, scortisoara si cuisoarele.
Intr-un alt bol mixati zaharul, uleiul, oul si la final piureul de mar.
Incorporati apoi amestecul de faina si adaugati stafidele/ nucile (eu am folosit 6 nuci braziliene).
Turnati aluatul intr-o tava rotunda de 20 cm/ tava de chec tapetata cu hartie de copt sau in forme de briose.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 160 gr C pentru aproximativ 35 - 40 de minute.
Scoateti prajitura, lasati-o sa se raceasca pe un gratar si pudrati cu zahar.
Combinatia de mar cu scortisoara este irezistibila!
Enjoy!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena