vineri, 1 februarie 2013

Retetele Copilariei - Budinca de Paste

  ...cu branza si merisor! Dulce! Mancam foarte des cand eram copil si destul de des chiar si acum. Poate fi pregatita si cu branza sarata, iese la fel de buna! 

Ingrediente:
200 g paste 
470 g branza dulce
3 oua
150 g zahar
100 ml lapte
50 g merisor/ stafide
1 plic zahar vanilat
esenta de portocale

  Pastele pe care le-am folosit se numesc sedani rigati dar puteti folosi orice tip de paste. 
Puteti adapta cantitatile in functie de vasul pe care alegeti sa il folositi, eu de exemplu am folosit o tava de tort cu diametrul de 18 cm. Merge la fel de bine si in vas de yena!
Se incalzeste cuptorul la 200 gr C.
Se fierb pastele in apa cu putina sare in functie de instructiunile de pe ambalaj (ale mele au fiert cam 15 minute).
Intre timp se rade branza (puteti folosi telemea pe care o lasati la desarat in apa sau branza de vaci).
Intr-un vas se bat ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si esenta (eu o prefer pe cea de portocale).
Se adauga branza si merisorul/ stafidele si se amesteca bine.
La final se adauga pastele bine scurse si se amesteca incet pentru a nu le rupe.
Se pune compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet/ tapetata cu hartie de copt  si se da la cuptor pentru aproximativ 45-50 minute.
Se scoate budinca din tava dupa 10-15 minute, se pudreaza cu zahar si se poate servi. 
Pofta buna!

5 comentarii:

Alina Avram spunea...

Și mie îmi plac budincile de paste cu brânză, fie ele dulci sau sărate.

Unknown spunea...

Sper sa iti placa si reteta mea!

Cristina spunea...

Mie imi place sigur!!! <3

Unknown spunea...

Si eu care ma laudam ca nu am pofte... :)

Fanul Anonim spunea...

Si acum sa ne desfatam si cu putina budinca, o felie, doua felii si tot asa...Acest desert e din categoria mananci ca prostu'...
E foarte frumusica cu pastele astea si parca le-ai asezat cu mana sa iasa sectiunea asa perfecta.
Am mancat si din asta la viata mea, numai stomacu' meu poate sti...
De asemenea imi aduc aminte cu drag cum ma astepta mama mea cand veneam de la scoala cu o budincuta fierbintica de gris la cuptor. Nu cumva sa slabesc de la atata gandit.
Cu pofta si nostalgie...

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena