duminică, 24 martie 2013

Coquelet

In varianta cea mai simpla, fraged si aromat, servit alaturi de sparanghel! O premiera culinara pentru noi si totodata o surpriza extrem de placuta, chiar daca si suficient de costisitoare pentru un...puisor. Sa spunem insa ca a meritat, carnea a avut un gust excelent! 
Stiu ca nu este perioada cea mai potrivita pentru o astfel de reteta datorita postului, dar eu l-am pregatit inainte si in plus m-am gandit ca sunt suficient de multe persoane care nu tin post.

Ingrediente:
1 coquelet (puisor de aprox 550 g)
1 lamaie
3 linguri unt
1 lingura cimbrisor
1 lingura rozmarin
1 lingurita sare cu aroma de usturoi
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1 lingura ulei
1 cana apa
2-3 capatani usturoi 
2-3 cepe frantuzesti (esalot)
1/2 pahar vin alb
cateva fire de sparanghel
1 lingurita seminte susan negru

Puisorul se parleste pe flacara de la aragaz si se spala bine.  
In interior se introduc bucati de lamaie apoi se leaga picioarele cu o sforicica.
Cimbrisorul si rozmarinul se piseaza in mojar apoi se amesteca cu sarea si piperul.
Se topesc 2 linguri de unt in cuptorul cu microunde si se adauga amestecul de mai sus.
Cu ajutorul unei pensule de bucatarie se unge puisorul.
De aici aveti mai multe posibilitati: puteti pune puisorul pe un gratar asezat pe o tava iar in tava cana cu apa, uleiul, vinul alb, usturoiul si ceapa taiate jumatati si bucati de lamaie in cazul in care v-au mai ramas. 
In felul acesta aburii plini de arome vor fragezi puisorul.
O alta varianta ar fi sa il puneti in tava unsa cu unt si sa-l intoarceti la jumatatea timpului de coacere.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 175 g C pentru aproximativ 45 de minute.
Sparanghelul se opareste cateva minute apoi se pune intr-o tigaie cu lingura de unt ramasa sa se caleasca.
La final se sareaza si se presara seminte de susan.
Pofta buna!

11 comentarii:

Diana spunea...

Arata fantastic, Anca! <3 O duminica frumoasa!

Unknown spunea...

Multumesc mult, Diana! Te pup <3, la fel si tie!

Sidy spunea...

Daca tu spui ca a meritat, draga Anca, te cred pe cuvant !
M-am uitat si eu in galantar la acesti....puisori , dar am zis : altadata poate.Cam scumpi....
Arata foarte fain si imim place mult cum l-ai pregatit.
Felicitari.
Te tzuc cu drag !

Alina Avram spunea...

Ce puișor frumos și rumen!

Biochimist la cratita spunea...

Fenomenal puiul preparat de tine!

Unknown spunea...

Arata fantastic acest puisor, pesemne ca ai avut o masa pe cinste ;) Te pup

Unknown spunea...

Multumesc mult, fetelor, sunteti foarte dragute! Va pup pe toate!

Fanul Anonim spunea...

Wow...tu stii la ce ma face pe mine sa ma gandesc acest Coquelet!? Cu siguranta vei fi surprinsa, la romanele de capa si spada ale lui Dumas, mai ales la muschetari, cum mancau ei prepelite!?...parca prepelite...asezonate cu un pahar de vin de Porto, asta nu-i prepelita dar exact asa mi le imaginam.

Da..., ce mi-as infinge dintii intr-un copanel, yum, yum...

Imi place cum arata usturoiul taiat asa.

Cu pofta!

Cristina spunea...

Eu nu tin post, asa ca ma invit la tine, la masa! PUP!!!

Sisters'Kitchen spunea...

Foarte apetisant>3<

Unknown spunea...

Multumesc mult, fetelor! Va pup!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena