miercuri, 23 octombrie 2013

Briose cu Mere si Scortisoara


Briosele sunt printre cele mai simple deserturi pe care le putem face. Sunt rapide, ideale pentru micul dejun sau gustare intre mese, bune atat calde cat si reci. Iar in functie de imaginatie si preferinte puteti obtine combinatia ideala. Ale mele au mers de minune alaturi de cafea, au iesit foarte pufoase si aromate. Daca nu va plac cu mere puteti incerca reteta cu alte fructe, la fel cum puteti renunta de exemplu la migdale si puteti pune nuca. Reteta Nigellei Lawson (pentru ca m-am hotarat sa exploatez cartea pe care am primit-o si sa invat cat mai multe secrete din bucataria ei) este perfecta (nici nu putea fi altfel)!

Ingrediente 12 briose:
2 mere
250 gr faina de secara (eu am folosit integrala)
2 lingurite praf de copt
2 lingurite scortisoara pulbere
125 gr zahar brun + 4 lingurite pentru pudrat
125 ml miere
60 ml iaurt natural de baut
125 ml ulei vegetal fara aroma
2 oua
75 gr migdale crude (eu am folosit fulgi de migdale)

Modalitate preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 200 gr C si se aseaza in forme hartiutele pentru briose (daca aveti forme din silicon nu mai aveti nevoie de hartiute).
  • Se curata merele de coaja, apoi se taie cubulete (1 cm).
  • Se pune faina, praful de copt si 1 lingurita de scortisoara intr-un castron.
  • Se amesteca 125 gr zahar brun, mierea, iaurtul, uleiul si ouale intr-un alt castron.
  • Jumatate din cantitatea de migdale se adauga in castronul cu faina iar cealalta jumatate se pune intr-un castronel impreuna cu cele 4 linguri de zahar si 1 lingurita de scortisoara.
  • Se incorporeaza ingredientele umede in cele uscate, se adauga merele taiate cubulete si se amesteca pana la omogenizare.
  • Se toarna cu lingura aluatul in formele pentru briose apoi se presara deasupra amestecul pentru topping (migdale, zahar si scortisoara).
  • Se introduce tava in cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute (in reteta scrie 20 de minute insa la mine a fost nevoie de 40). Nu uitati sa faceti testul cu scobitoarea, este mult mai sigur.
  • Se scoate tava din cuptor, se lasa la racit 5 minute apoi se scot briosele pe un gratar.


Sa aveti pofta!!!

2 comentarii:

Rocsy Ciobanu spunea...

Yamiii ce bune!

Cristina spunea...

Cu siguranta sunt delicioase, dar imi plac si hartiutele!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena