marți, 26 noiembrie 2013

Vinete Umplute cu Orez


Marturisesc ca iubesc bucataria greceasca, imi place Grecia si mai mult decat atat, am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati (la greci ma refer). Asadar, pornind de la o reteta greceasca, azi va povestesc varianta mea de Papoutsakia (in traducere 'pantofiori') pentru ca am renuntat la carne si sosul bechamel si am transformat-o intr-o reteta de post:  vinete umplute cu orez in 3 culori!
Eu sper sa va placa aceasta varianta si sa o incercati. Multumesc frumos colegei mele Dimitra pentru idee!  

Ingrediente 2 portii:
150 gr orez 
2 vinete
1 ceapa
1 ardei gras rosu
2 catei de usturoi
coriandru proaspat
ardei iute
patrunjel
zeama de lamaie
ulei de masline
sare
piper

Modalitate de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 200 gr.
  • Se pune orezul la fiert timp de aproximativ 15 minute. Cand este bine fiert, se da printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.
  • Se taie vinetele pe jumatate. Cu ajutorul unei linguri, se curata miezul si apoi se toaca marunt.
  • Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se adauga ceapa si ardeiul gras taiate marunt. Se lasa la calit timp de 5- 10 minute, pana se inmoaie. 
  • Se adauga usturoiul, coriandrul si ardeiul iute (toate tocate marunt) si se lasa pe foc cateva minute. Se pune apoi in compozitie si miezul taiat de la vinete. Se amesteca si lasa pe foc timp de 10 - 15 minute. Se sareaza si se pipereaza.
  • Se adauga orezul, patrunjelul, zeama de lamaie si se amesteca.
  • Se unge o tava cu putin ulei si se aseaza in ea jumatatile de vinete. 
  • Se umple fiecare jumatate cu compozitia de orez si se da tava  la cuptor timp de 30 de minute.


O saptamana frumoasa sa aveti!

2 comentarii:

Cristina spunea...

Ma crezi ca as veni chiar acum la masa? Nu stiu cum faci dar poftesc la tot ce pregatesti tu!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena