Cred ca in perioada asta sunteti in toi cu pregatirile de sarbatori. Reteta de azi este una foarte usoara - fursecuri cu ciocolata. Daca sunteti fani ciocolata & negresa sunt convinsa ca aceste fursecuri vor fi pe placul vostru. Le puteti pregati chiar cu cateva zile inainte de sarbatori si le pastrati intr-o cutie inchisa ermetic. Garantez ca sunt foarte bune si pot crea dependenta :)! Puteti gasi reteta si pe site-ul iCook.
Ingrediente 40 fursecuri:
200 g ciocolata amaruie (peste 55% cacao)
100 g unt nesarat
180 g zahar
200 g faina
½ lingurita praf de copt
1 lingura cacao
3-4 linguri alune macinate
zahar pudra pentru ornat
Modalitate de preparare:
- Ciocolata se rupe in bucati si se topeste la bain-marie impreuna cu untul.
- Faina se cerne, se amesteca cu praful de copt, cacao si alunele macinate.
- Separat, se mixeaza ouale cu zahar.
- Se amesteca ciocolata, faina si ouale apoi aluatul format se da la frigider pentru 20 de minute.
- Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
- Se scot cu lingurita portii de aluat si se modeleaza bilute.
- Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi se da tava la cuptor pentru cca 10-12 minute.
- La final se pudreaza cu zahar (optional).
O saptamana usoara!
3 comentarii:
Ce bine arata ...
Pot sa fur 4 fursecuri pt maine dimineata la cafea?
Bineinteles :)
Trimiteți un comentariu