miercuri, 15 ianuarie 2014

Tajine de Pui cu Naut si Masline


Nu va ganditi ca este ceva complicat! Tajine este doar un tip de vas din lut, folosit in bucataria marocana/ tunisiana, format din 2 parti, asa cum se vede si in poza:
  • un vas rotund si adanc,
  • un capac de forma conica, ce permite circulatia aburului in interiorul vasului.
Orice mancare gatita in acest vas se numeste Tajine. In mod normal, vasul se poate folosi atat pe plita cat si in cuptor, in functie si de recomandarile producatorului.
Si pentru ca luna aceasta nautul (alaturi de linte si clatite) inseamna provocare, reteta merge la Corina/ Pofta vine gatind! pentru Dulce Romanie!

Ingrediente 4-6 persoane:
1 si ½ pulpe de pui 
500 g masline verzi, fara samburi
1 cutie naut 
1 lamaie, curatata de coaja
3 catei usturoi, curatati si feliati
½ pahar apa
3 fire coriandru proaspat tocat
1 lingurita curry
2 linguri ulei de masline
sare, piper

Modalitate de preparare:
  • Se spala pulpele si se rumenesc bine pe toate partile intr-o tigaie cu ulei incins.
  • Lamaia se taie in 8 si se adauga peste pui impreuna cu maslinele, coriandrul, praful de curry si usturoiul. Se adauga sare si piper proaspat rasnit, dupa gust.
  • Se toarna apa iar cand incepe sa fiarba se micsoreaza flacara si se acopera cu un capac.
  • Se lasa la fiert pana ce pulpele de pui sunt bine facute (aproximativ 1 ora) si se serveste cald.
  • In cazul in care aveti un vas tajine, puneti ingredientele in vas, acoperiti cu capacul conic si introduceti vasul in cuptor la 180 g C, verificand din cand in cand pulpele sa fie bine gatite. 
Reteta o puteti accesa si pe iCook.


Va mai retin atentia pentru a va spune cateva cuvinte despre concursul Alege zi de zi o culoare Bonduelle!, concurs ce are ca tema retete ce se pot incadra in categoriile Sanatos (verde), Frumos (portocaliu), Savuros (rosu) si Trendy (violet) si pe care le puteti inscrie pana pe data de 23 februarie 2014, accesand linkul de mai sus, unde puteti citi si mai multe informatii si detalii referitoare la campania aflata in plina desfasurare. 
Una dintre retetele castigatoare din categoria Sanatos si pe care va propun sa o descoperiti accesand linkul din titlul retetei este Spanac cu ou si mamaliga, o reteta prezentata intr-un mod original, un preparat usor, rapid si sanatos si a carui imagine o puteti regasi mai jos:


Cam atat pentru azi. Va doresc o saptamana usoara in continuare si sa aveti spor in tot ce v-ati propus!

2 comentarii:

Cata spunea...

Ce bine imi pare ca am aflat de concursul Bonduelle. Este foarte interesant si provocator. Voi participa si eu negreşit.
Reţeta Tajine de pui cu năut mi se pare delicioasa. ..si arata pe masura.
Si mi s-a parut foarte original platingul de la reţeta de spanac cu ou.. .o reţeta clasica dar prezentata original si cochet.

Cristina spunea...

Cred ca trebuie sa achizitionez si eu acest vas! Arata bine mancarica ta!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena