miercuri, 21 mai 2014

Orez Natur cu Broccoli & Migdale


Saptamana trecuta am participat la un seminar de nutritie iar reteta de azi este rezultatul constientizarii faptului ca nu mananc prea sanatos. Incerc sa respect anumite principii dar imi iese doar ocazional. Nu va ganditi ca cine stie ce secrete sau noutati au fost prezentate. Au fost lucruri pe care le stim cu totii (fara sare, fara zahar, fara alimente procesate, etc) insa am inceput sa constientizez ca ar fi cazul sa schimb ceva, gen: sa mananc mai multe fructe si legume de sezon, nuci si seminte, peste, cereale integrale, lactate semi-degresate si sa gatesc mai mult la cuptor/ abur. Asadar, azi avem orez natur cu broccoli si migdale ;)


Ingrediente:
1 cana orez natur
2 si 1/4 cani supa-baza de pui/ legume
2 linguri rozmarin proaspat
2 catei usturoi
3-4 buchetele broccoli 
1/4 cana migdale feliate
1/4 cana seminte de floarea soarelui
1/2 lingurita sare
1/8 lingurita piper

Modalitate de preparare:
  • Se toaca marunt rozmarinul si usturoiul.
  • Se caleste orezul intr-o tigaie unsa cu putin ulei.
  • Se adauga supa, rozmarinul si usturoiul si se da in clocot. 
  • Se pune un capac deasupra tigaii si se fierbe inabusit aproximativ 40 de minute sau pana cand orezul este aproape gatit.
  • Intre timp, se fierbe broccoli la bain-marie.
  • Se adauga broccoli peste orez, apoi migdalele, semintele de floarea soarelui, sarea si piperul.
  • Se pune din nou capacul si se mai lasa 5 minute.
  • Inainte de servire, orezul se afaneaza cu furculita.
Sa aveti pofta!

Gasiti reteta si pe iCook.

1 comentarii:

Andreea Dianu spunea...

Draga mea te astept la concurs pe blogul meu :)
http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2014/05/castiga-o-tableta-si-conserve-sanatoase.html

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena