duminică, 13 iulie 2014

Retetele Copilariei - Poale-n Brau/ Branzoaice


V-am tot povestit despre frica mea de aluat care cred s-a transformat in obsesie. Inca nu stapanesc tehnicile necesare dar mi-e drag sa ma joc cu el de nu mai pot! Poalele-n Brau sau Branzoicele sau Placintele cu branza daca vreti sa le numiti lipseau din categoria Retelele Copilariei (la care de altfel inca mai am de lucrat pentru ca lista nu este nici pe departe completa). Si cum oului de tara ii sade tare bine in aluat, am zis sa-mi iau inima in dinti (ca de vreun an le am in plan) si sa incerc. Nu au ele nici forma perfecta de trandafir sau forma traditionala dar sunt foarte gustoase si merg foarte bine alaturi de o cana cu lapte!


Ingrediente 12 bucati:
Aluat:
650 gr faina 
3 oua + 1 ou pentru uns
270 ml lapte caldut
150 gr zahar
10 gr drojdie granule
1/2 lingurita sare
50 gr unt, topit si racit
50 ml ulei
2 lingurite coaja rasa de lamaie si/ sau portocala
Umplutura:
700 g branza de vaci cu stafide
2 oua 
150 gr zahar
2 lingurite coaja rasa de lamaie si/ sau portocala
esenta de vanilie

Modalitate de preparare:
  • Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide: laptele, ouale usor batute, untul, uleiul, coaja de lamaie si portocala, zaharul, sarea, faina si drojdia.
  • Dupa ce aluatul a dospit, se fac din el bilute egale (mie mi-au iesit 12 bucati).
  • Se pregateste umplutura: se bat ouale, se amesteca cu branza (care este de preferat sa fie scursa inainte; in cazul in care este putin moale, se poate adauga o lingura de gris), zaharul, coaja de citrice si esenta de vanilie.
  • Se intinde fiecare bucata cu sucitorul dandu-i forma rotunda, se cresteaza pe margini, se pun 2 linguri din umplutura pregatita anterior in centru si se aduce fiecare bucatica de aluat crestata spre centru (cam cum sunt petalele de trandafiri).
  • Se pun placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Se bate oul ramas si se ung placintele.
  • Se da tava la cuptorul preincalzit la 160 g C pentru 15-20 de minute.
  • Dupa ce s-au racit, se pudreaza cu zahar.


Sa aveti pofta!


4 comentarii:

Rocsy Ciobanu spunea...

Sunt nemaipomenite iar culoarea iti fura privirea nu alta. Bravo!

Anca B. spunea...

Oul de tara si-a facut treaba, Rocsy! Multumesc frumos, pup!

Cristina spunea...

Sunt superbe! Norocul tau ca am pregatit si eu zilele trecute, altfel te rugam sa mai faci o tura!

Kochen mit Diana spunea...

Vai ce bine arata. O sa fac si eu.

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena