luni, 24 noiembrie 2014

Mini Placinte cu Mere si Scortisoara




Se pare ca vine iarna iar frigul de afara ma duce rapid cu gandul la cuptor si arome de mar & scortisoara. Daca ar fi dupa mine mi-as petrece toata iarna langa cuptor, gatind si experimentand. Reteta de azi este simpla si aromata, perfecta pentru vremea de afara. 
Dar inainte sa va povestesc despre Mini placintele cu mere si scortisoara va invit pe linkul urmator, unde va asteapta o reteta de Salata de paste cu ton si porumb Gold de la Bonduelle pe care sper sa o incercati pentru ca se face rapid si este foarte gustoasa.

Ingrediente aluat:
250 g faina
120 g unt 
1 lingura zahar
1/2 lingurita sare
60 ml apa rece

Umplutura:
2 mere
zahar 
scortisoara

1 ou batut pentru uns
zahar pudra pentru ornat

Modalitate de preparare:
  • Pentru aluat eu folosesc robotul de bucatarie. Se pune in vasul robotului faina, sarea si zaharul, se amesteca apoi se adauga untul rece taiat cubulete si se proceseaza cateva secunde pana ce se obtine o compozitie sfaramicioasa. La final se adauga incet apa si astfel se obtine o bila de aluat care va sta la frigider pentru o ora.
  • Pentru umplutura, se decojesc merele, se taie bucatele si se calesc putin cu zahar si scortisoara dupa preferinte.
  • Se intinde aluatul cu sucitorul si se decupeaza cercuri cu ajutorul unei forme/ inel sau unui pahar (orientativ, eu am folosit diametrul de 5 cm). 
  • Peste jumatate din cercuri se pune cate o lingurita din compozitia de mere (puteti pune chiar mai mult, la mine ar mai fi incaput) iar deasupra un alt cerc de aluat.
  • Se sigileaza marginile placintelelor cu furculita, apasand bine apoi cu varful unui cutit se fac doua crestaturi deasupra, se ung cu ou batut si se pun intr-o tava pe hartie de copt.
  • Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 g C pentru aproximativ 30 de minute.
  • Dupa ce se racesc se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!
Multumesc Can't boil an egg pentru inspiratie!

3 comentarii:

Alina Avram spunea...

Cât sunt de drăguțe!

Unknown spunea...

Multumesc, Alina! Te pup!

Cristina spunea...

Eu vin cu cafeaua, dar pastraza-mi si mie o placintica!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena