luni, 29 decembrie 2014

Retetele Copilariei - Biscuiti Spritati cu Ciocolata


Biscuitii din imagine, alaturi de Turta dulce, au fost desertul care s-a aflat pe masa noastra de Craciun, desert care de altfel imi aminteste de copilarie. Spuneam intr-un post anterior ca anul acesta vom sarbatori cu retete traditionale, cat mai simple.

Probabil ca presa/ pistolul pentru biscuiti va este cunoscut din magazinele Lidl. Cand a aparut nu am fost prea hotarata sa il achizitionez dar dupa ceva timp mi-am dat seama ca poate fi destul de util, mai ales ca nu costa o avere (in jur de 25 lei daca imi amintesc corect) si curand va trebui sa ma obisnuiesc cu pregatirea biscutilor de casa din ingrediente cat mai sanatoase.  
Presa este foarte interesanta prin faptul ca are un set de 18 accesorii cu 10 discuri (pentru tot atatea modele de biscuiti) si 8 capete de spritare. Atat recipientul cat si accesoriile sunt confectionate din otel aliat de calitate superioara ce se curata extrem de usor. Pe mine m-a convins.
Daca nu aveti insa presa de biscuiti, puteti folosi o punga pentru ornat cu capete spritate.


Ingrediente:
250 g unt la temperatura camerei
400 g faina simpla
100 g zahar pudra
un praf sare 
semintele unei pastai de vanilie
un ou 
coaja de la o lamaie

Decor:
100 g ciocolata 
nuca, alune, fulgi de migdale, fistic - macinate, nuca de cocos

Modalitate de preparare:

  • Untul se mixeaza cu zaharul pudra.
  • Se adauga sarea, semintele de la pastaia de vanilie, coaja de lamaie si oul apoi se mixeaza din nou.
  • Se adauga treptat faina si se amesteca pana la omogenizarea completa a aluatului.
  • Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
  • Se umple presa/ punga de ornat cu aluat si se formeaza biscuitii (daca aveti presa este necesar sa apasati de doua ori) care se aseaza direct in tava si nu pe hartie de copt (stati fara grija, aluatul nu se va lipi). 
  • Se introduce tava in cuptor pentru aproximativ 12-15 minute, se scot biscuitii si se lasa la racit.
  • Intre timp se topeste ciocolata la bain-marie.
  • Se ia fiecare biscuite, se introduce pe jumatate in ciocolata, se pune pe un gratar sa se usuce putin ciocolata si se presara nuca, alune, fulgi de migdale, fistic - macinate sau fulgi de nuca de cocos.

In incheiere multumesc Jamilei pentru reteta si va doresc o zi linistita!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena