Se intampla des ca in weekend sa cumpar mai multe feluri de branzeturi, pentru a acoperi gusturile intregii familii.
De cele mai multe ori insa, in timpul saptamanii, nu reusim sa mancam tot.
Fie ca tinem post cateva zile, fie ca avem pofta de altceva la micul dejun, branzeturile ramam in frigider si se usuca.
Am apelat de cateva ori la varianta congelarii, in special cand iau mai multa branza de tara pe care o folosesc la budinci insa pana acum nu am fost multumita de rezultat, branza nu mai avea acelasi gust dupa decongelare.
In urma testarii aparatului de vidat de la FoodSaver, am constatat insa ca ambalarea in vid a branzeturilor prelungeste cu de 5 ori mai mult timp valabilitatea fata de varianta fara vidare.
Impachetarea bucatilor de branza in vid protejeaza atat impotriva oxidarii, cat si a microorganismelor, mentinand branzeturile proaspete o mai lunga perioada de timp.
Pe Gustos.ro gasiti si alte sfaturi despre cum putem pastra alimentele.
1 comentarii:
buna metoda, numai ca eu sunt mare fan branzeturi si dispar super repede :)
Trimiteți un comentariu