joi, 9 iunie 2016

Clafoutis cu Cirese


Desertul preferat al verii! Daca nu v-ati convins pana acum sa il incercati, poate ar fi momentul sa ii dati o sansa acestui minunat desert traditional frantuzesc pentru ca el este departe de a fi un simplu pandispan.

Numele sau vine din occitana (n.r. limba vorbita in sudul Frantei) de la cuvantul clafir, care inseamna a umple. Ciresele, visinele sau alte fructe se pun intr-un strat uniform la baza unui vas de copt uns, care apoi se umple cu un aluat sau amestec asemanator cu cel folosit pentru clatite.

In mod traditional el se face cu cirese negre insa merge la fel de bine si cu alte fructe: mere, pere, afine, coacaze. Eu am incercat si varianta cu prune care mi se pare cel putin la fel de buna ca si cea cu cirese.


Va las mai jos reteta de Clafoutis cu Cirese pe care sunt sigura ca la un moment dat o veti incerca ;)

Ingrediente:
600 g cirese fara samburi
30 g unt topit
4 oua la temperatura camerei
240 ml lapte caldut
100 g faina
¼ lingurita sare
100 g zahar
esenta de vanilie
zahar pudra pentru ornat

Modalitate de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.
  • Se tapeteaza cu unt o tava rotunda (nu cu fundul detasabil!) de 26 cm si se pudreaza cu zahar.
  • Se pun ciresele in tava, pe un singur rand, astfel incat fundul tavii sa fie complet acoperit de cirese.
  • Se mixeaza ouale (mixer/ tel) cu zaharul ramas sis area apoi se incorporeaza faina.
  • Se adauga laptele si sesenta de vanilie, amestecand bine pana la omogenizarea compozitiei.
  • La final se adauga untul topit.
  • Compozitia se aseaza usor peste cirese iar prajitura se coace aproximativ 40 de minute.
  • Dupa racire se poate pudra cu zahar pudra. 

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena